Családi hotelek a magyar családokért

Visited 1309 times , 1 Visit today

A kormány számára a legfontosabb a magyar családok életminőségének javítása – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök -helyettes a Családi hotelek a magyar családokért nevű ráckevei rendezvényen 2013. október 29-én.

big

A politikus elmondta: a hagyományos szállodáknál gondot jelenthet több generáció együttes nyaralása, a családbarát hoteleknél ugyanakkor a nagyszülők, a szülők és a gyerekek együtt pihenhetnek. Ez a pluszfilozófia az, ami miatt a kormány támogatja a családbarát hotel kezdeményezést – emelte ki Semjén Zsolt a Kék Duna Wellness Hotel****-ben megrendezett eseményen.

A noszvaji Oxigén Hotel**** és Zen Spa  vendégeinek kétharmada gyermekes család. Számukra külön programokat kell kifejleszteni ahhoz, hogy a család minden tagja élvezni tudja a pihenést – mondta Farkas Tamás, a tulajdonos Szaktudás Zrt. vezérigazgatója. A családbarát hotel szobái alkalmasak több személy, a gyerekek kényelmes elhelyezésére. Az éttermek egyikében Noszvajon, az Oxigén Hotel****-ben külön játszósarkot is létrehoztak. Naponta animátorok foglalkoznak a gyerekekkel, és a táplálkozásukra is külön ügyelnek. A gyermekmedencéket is elkülönítették, és külön gyermekszaunát is létrehoztak.

A ráckevei Kék Duna Wellness Hotel**** tízéves, és az 50 feletti vendégkörre szeretnének specializálódni, a hagyományos kör megtartása mellett – mondta Sárvári Krisztina igazgató. A magyar családok 63,3%-a nyugdíjas korában utazni szeretne. Elő- és utószezonban is szívesen útnak indulnak. Kevesebbet utaznak, de hosszabb időt töltenek egy szállodában. A kutatások tanulmányozásakor a szakemberek megállapították: az átlagos magyar hotelek esetében a családbarát vagy nyugdíjas barát jelleg sok esetben csak árkedvezményt jelent. A ráckevei Kék Duna Wellness Hotel**** ennél többet kínál: Technikai eszközöket, a nyakpárnától a papucsig, speciális programokat és sok minden mást.

A családbarát hotelek rendezvényén Farkas József, a ráckevei és a noszvaji szállodák alapító tulajdonosa kiemelte: az idősebb generáció turisztikai ereje a nyugati és a tengerentúli országokban már most is jelentős. Szalkai Iván orvos a szállodák szerepét hangsúlyozta az egészség megőrzésében és az egészségi állapot felmérésében. A rendezvényen részt vett Pánczél Károly országgyűlési képviselő, és Semsei Imre, a debreceni egyetem professzora is. A kutató elmondta: óriási probléma a társadalom elöregedése. A megoldást meg kell találni, vagy a nyugdíjkorhatár emelésével, vagy még több munkahely teremtésével, vagy az általános egészségi állapot javításával. Ebben pedig a családbarát hoteleknél is nagy szerepük lehet.

Echo TV riport Sárvári Krisztinával

Add a comment

*
*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..